7/16/2017

Proteinowe amerykańskie pancakes z borówkami

Absolutne mistrzostwo świata! Amerykańscy naukowcy odkryli, że te fit pancakes są dużo lepsze od ich oryginalnej wersji. Chociaż raz mówią prawdę! :D Poważnie, nigdy w życiu nie uwierzyłabym, że są zdrowe, gdyby nie to, że sama je robiłam. Teraz muszę tylko przygotować odpowiedni zapas składników i będę je jeść do znudzenia (o ile można w ogóle się tym znudzić). Nie ma tu ani grama mąki pszennej, ani odrobiny cukru czy mleka! A ten smak...szczerze, z ręką na sercu - lepszych w życiu nie jadłam. Mogłabym tak pisać i pisać, ale chyba lepiej zrobię po prostu podając przepis :).

Składniki (2 porcje - około 13 dużych naleśników):

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 250 g kefiru
  • 40 g odżywki białkowej waniliowej (zamiast tego może być 20 g mąki i coś do posłodzenia, myślę, że 2-3 łyżki ksylitolu byłyby okej) Osobiście polecam tą -> KLIK
  • 60 g mąki ryżowej
  • 90 g mąki owsianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 130-135g borówek amerykańskich
  • olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
Bełtamy jajka ze szczyptą soli za pomocą rózgi. Dodajemy resztę składników w podanej kolejności, ciągle mieszając. Smarujemy patelnię olejem kokosowym i smażymy pancakes z obu stron.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz