7/25/2016

Bananowe pancakes bezglutenowe i bez jajek!

Alergie i nietolerancje pokarmowe zdążyły już na dobre zawładnąć naszym światem. Nic więc dziwnego, że kiedy dwójka ludzi chce zjeść razem śniadanie, trzeba wykluczyć z niego różne alergeny.  Przed wczoraj przekopałam internet w poszukiwaniu przepisu na bezjajeczne pancakes, który by spełniał wszystkie moje wymogi, a że potrzeba matką wynalazku, udało mi się stworzyć coś, co cieszy podniebienie i jest jednocześnie zdrowe oraz banalne w przygotowaniu.


Składniki: (12 sztuk)
  • bardzo dojrzały banan
  • 200 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 110 g jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki ksylitolu
  • woda
Wykonanie:
Miksujemy wszystkie składniki i dolewamy wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto ma być gęste, lekko lejące. Smażymy naleśniki z obu stron. Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz