Składniki:
- 3 białka jaj (rozmiar L)
- żółtko
- 40g mąki owsianej
- półtorej łyżeczki ksylitolu
- 10g odżywki białkowej czekoladowej
- pół łyżeczki sody
- 5g gorzkiego kakao (kopiasta łyżeczka)
- olej kokosowy do posmarowania patelni
Nadzienie:
- 85g serka wiejskiego
- łyżeczka miodu (10g)
Wykonanie:
Mieszamy ze sobą suche składniki na omlet. Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodajemy żółtko i ubijamy jeszcze dosłownie chwilkę. Do masy jajecznej wsypujemy wymieszane suche składniki i delikatnie całość łączymy ze sobą, po czym wylewamy ją na rozgrzaną patelnię, wysmarowaną olejem kokosowym. Omleta smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, z dwóch stron. W tym czasie mieszamy serek wiejski z miodem. Usmażonego omleta kroimy na pół i przekładamy go serkiem.
całość: 437 kcal 39b/14t/42w
całość: 437 kcal 39b/14t/42w
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń