Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 50g ksylitolu
- 1,5 łyżki przyprawy korzennej
- 300g mąki
- łyżeczka sody
- 30g oleju z pestek winogron
- 1 jajko
- 10 suszonych śliwek
Wykonanie:
Zalewamy śliwki gorącą wodą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blendujemy banany na papkę.
Dodajemy jajko i olej, blendujemy razem. W osobnej misce mieszamy suche składniki i dodajemy je do masy bananowej, mieszamy razem.
Odlewamy wodę ze śliwek, kroimy je i dodajemy do masy.
Całość trzeba ponownie wymieszać. Przelewamy ciasto do keksówki wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy je godzinę.
Dodajemy jajko i olej, blendujemy razem. W osobnej misce mieszamy suche składniki i dodajemy je do masy bananowej, mieszamy razem.
Odlewamy wodę ze śliwek, kroimy je i dodajemy do masy.
Całość trzeba ponownie wymieszać. Przelewamy ciasto do keksówki wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy je godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz