Alergie i nietolerancje pokarmowe zdążyły już na dobre zawładnąć naszym światem. Nic więc dziwnego, że kiedy dwójka ludzi chce zjeść razem śniadanie, trzeba wykluczyć z niego różne alergeny. Przed wczoraj przekopałam internet w poszukiwaniu przepisu na bezjajeczne pancakes, który by spełniał wszystkie moje wymogi, a że potrzeba matką wynalazku, udało mi się stworzyć coś, co cieszy podniebienie i jest jednocześnie zdrowe oraz banalne w przygotowaniu.
Składniki: (12 sztuk)
- bardzo dojrzały banan
- 200 g płatków owsianych bezglutenowych
- 110 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki ksylitolu
- woda
Wykonanie:
Miksujemy wszystkie składniki i dolewamy wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ciasto ma być gęste, lekko lejące. Smażymy naleśniki z obu stron. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz