Co do przepisów - zmieniam jedną rzecz. Jako, że sama rezygnuję z liczenia kalorii i kontrolowania makroskładników, nie będę dodawała tutaj wartości odżywczych posiłków. Oczywiście, jeśli bardzo Wam na tym zależy, wznowię tą część postów. Także, jeśli chcielibyście jednak, żebym podawała informacje o kaloryce, ilości białka, itp. to dajcie znać w komentarzach :).
Składniki:
- 2 dojrzałe banany (im bardziej dojrzałe, tym lepiej)
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki owsianej
- pół szklanki ksylitolu
- 1 szklanka kefiru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Blachę do muffinek wykładamy papierowymi foremkami. Suche składniki mieszamy razem. To samo robimy z mokrymi składnikami - bananami, jajkiem oraz kefirem. Wszystko razem dokładnie łączymy i przelewamy masę do foremek. Pieczemy babeczki 30-35 minut, do suchego patyczka. Możecie ozdobić je dowolnie, ale mi najbardziej smakują same!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz