Składniki:
- 2/3 szklanki ksylitolu
- 4 jabłka
- 1,5 szklanki mąki owsianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka L
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- na wierzch: łyżeczka oleju kokosowego, łyżeczka ksylitolu, łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Ucieramy jajka z cukrem. W osobnym naczyniu mieszamy suche składniki. Obieramy jabłka i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy olej i stopniowo suche składniki, ciągle mieszając. Dodajemy jabłka, delikatnie mieszamy całość. Keksówkę smarujemy olejem koko i ewentualnie posypujemy brzegi domową bułką tartą (ja zrobiłam swoją z chlebka gryczanego). Ciasto wlewamy do formy. Na wierzch kładziemy kawałki oleju kokosowego i posypujemy ksylitolem oraz cynamonem. Pieczemy godzinkę w 180-200 stopniaich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz