Składniki:
- 400 g rabarbaru (obrać i pokroić)
- 100 g mąki owsianej bezglutenowej
- 2 duże jajka (temperatura pokojowa)
- trochę ponad pół szklanki ksylitolu
- 30 g oleju kokosowego (z lodówki, twardego)
- łyżeczka cynamonu
- 3 dodatkowe łyżeczki ksylitolu
Wykonanie:
- Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
- Ubij jajka z cukrem na pianę (około 5 minut). W osobnej misce wymieszaj cukier, mąkę i cynamon.
- Dodaj suche składniki do jajek.
- Wylej ciasto do formy (dół wyłożony papierem, boki wysmarowane olejem kokosowym). Wysyp rabarbar na ciasto.
- Rozkrusz olej kokosowy na wierzchu i posyp całość 3 łyżeczkami ksylitolu.
- Piecz około godzinę (do suchego patyczka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz